Jaarverslag 2018

Het EC-bestuur kwam in 2018 twee keer bijeen voor een vergadering.Op 10 maart vond de Algemene Ledenvergadering te Zeist plaats.

Voor het Zendingsproject is het streefbedrag van € 1.200,-- behaald. We danken alle gulle gevers voor hun bijdrage. Met dit bedrag leveren wij een kleine bijdrage in het doorgeven van het Evangelie via verhalenvertellers die in de dorpen in Azië mensen in hun eigen taal Bijbelverhalen vertellen.

In mei bezocht ik Wales, waar de EC nog een vakantie huis heeft. In mei 2019 is hier een Europese leiderschapstraining voor EC-ers en andere jeugdwerkers gepland. Ons schoolproject rond Manchester kon ik handig combineren met een rit naar Noord-Wales. Er waren voor het eerst sinds 1990 weer contacten met de Engelse EC – Marjorie Wood (80+!!) is daar de voorzitster. Ook in het Verenigd Koninkrijk is de EC vergrijsd en nog in zo’n 20 plaatsen aanwezig.

In juli vond de EC-wereldconferentie in San Diego plaats. Deborah en Harry H. Wedekind waren de Nederlandse deelnemers. Zij werden herkozen in het bestuur. Deborah was voorzitster van het organisatiecomité, maar had met haar team door “culturele verschillen” weinig invloed op de gang van zaken. We waren in de V.S. te gast bij de Samoaanse gemeenschap – de helft van Samoa behoort tot de V.S. en meer dan de helft van de Samoanen woont ook in de V.S. Inhoudelijk en op sociaal vlak was de conferentie bijzonder geslaagd, de “worldwide fellowship”, toch één van de sterkste punten van de EC, was duidelijk voel- en zichtbaar. Er waren veel gesprekken, wandelingen, gebedsgroepen en andere contacten.

Op de terugweg zat ik in het vliegtuig naast een jongeman wiens moeder in 2018 met zuster Dorien naar Rwanda was geweest. Misschien een vreemde zin in een jaarverslag, maar aan de andere kant weer een bewijs van “bijzondere ontmoetingen”. Voor mij een bewijs van “leiding”.

Op 12 oktober nam de Duitse EC-dominee Rudolf Westerheide afscheid als theologisch leider van de Duitse EC. Onder zijn bezielende leiding heeft de EC een nieuwe richting ingeslagen met als motto “Jeugdwerk in 4D” – Weg uit je comfortzone! Het doel is om in deze tijd antwoord te geven op de vraag, hoe het geloof in deze tijd omgezet en vertaald kan worden. Hoe kunnen we vandaag de dag ons geloof zo (be)leven dat het betekenis heeft voor anderen, de medemensen buiten onze eigen kring.

Op 24 oktober was de boekpresentatie van “Bevrijd uit list en geweld” van de Roemeense EC dominee Ferenc Visky tijdens een gemeenteavond in Putten. Istvan Lörincz heeft deze overdenkingen over het boek Esther uit het Hongaars vertaald naar aanleiding van de honderdste geboortedag van de zwaar vervolgde ds. Visky.  

In november begonnen de voorbereidingen voor de bestuursvergadering van het EC-wereldbestuur. Van 16 t/m 20 oktober 2019 is die in Harderwijk gepland. Wij zijn de Heer dankbaar voor de wereldwijde EC gemeenschap en contacten en het werk dat via deze toch vrij oude jeugdbeweging wordt gedaan voor Christus en Zijn Kerk.


 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK