Onze vrienden

Onze Vrienden


Met veel organisaties in Nederland hebben wij of onze internationale zuster-organisaties goede contacten, soms al tientallen jaren lang. Hier volgt een lijst met links.


Oude vrienden:


Zendings-Diaconessenhuis Amerongen – dit werk begon in 1935 onder leiding van een Duits EC-lid die daar diacones was geworden, Zr. Johanna Bock. Veel zusters hebben actief deelgenomen aan het EC-werk (als lid of leiding).


Nederlandse Christelijke Gemeenschapsbond NCGB – dit werk is in 1923 begonnen, en is nauw verwant aan het werk van de Duitse GemeinschaftsverbƤnde.


Liebenzeller Mission Nederland – in Nederland werkzaam sinds 1993.


In Duitsland werken de partner-organisaties van deze drie hier genoemde organisaties nauw samen met onze partner daar, CE Duitsland, onder de koepel van het Gnadauer Verband.


Andere vrienden:


wij zijn lid van de Evangelische Alliantie (EA)


De Gereformeerde Zendingsbond (GZB) in de PKN heeft en had verschillende projecten in het buitenland waarbij nauw wordt samengewerkt met de CE verbanden in die landen. Ook zijn er CE leden via de GZB uitgezonden naar het buitenland.


De Stichting Kom Over En Help heeft ook een nauwe samenwerking met diverse van onze zusterorganisaties in Oost-Europa.


De Stichting Hulp Oost Europa heeft eveneens een nauwe samenwerking met diverse van onze zusterorganisaties in Oost-Europa.


De SGP heeft samenwerking met onze zusterorganisatie in Roemeniƫ, zie bijvoorbeeld deze link. Wij delen dezelfde grondslag als de SGP, maar zijn niet aan een politieke partij verbonden en wij hebben al vanaf onze oprichting een andere kijk op de rol van de vrouw.